Shinsegae Shoe Salon

For Shinsegae’s Gangham store in Seoul, JHA envisioned the creation of different environments for each of product category, creating five spaces that all meet in the luxurious Hive center. The design creates a consumer experience, a place to linger and interact with merchandise. It’s intended to provide the element of discovery as they move through the environment, each new area providing reasons to peruse and enjoy.

Through the use of diverse materials JHA created a visual vocabulary that divided up the space into areas while still providing an overall sense of unity. Ranging from the driftwood fins and pewter acrylic shelves of The Closet to the alternating grey and off white waxed plaster and smoke glass surround of The Living Room, the whole comes together to seamlessly to accommodate over 140 different shoe brands of multiple genres.

With the stunning beehive-meets-space travel conceptual remodel, JHA expanded the shoe salon department by 20,000 square feet.

Shinsegae Shoe Salon by Jeffrey Hutchison & AssociatesShinsegae Shoe Salon by Jeffrey Hutchison & AssociatesShinsegae Shoe Salon by Jeffrey Hutchison & AssociatesShinsegae Shoe Salon by Jeffrey Hutchison & AssociatesShinsegae Shoe Salon by Jeffrey Hutchison & AssociatesShinsegae Shoe Salon by Jeffrey Hutchison & AssociatesShinsegae Shoe Salon by Jeffrey Hutchison & AssociatesShinsegae Shoe Salon by Jeffrey Hutchison & AssociatesShinsegae Shoe Salon by Jeffrey Hutchison & AssociatesShinsegae Shoe Salon by Jeffrey Hutchison & AssociatesShinsegae Shoe Salon by Jeffrey Hutchison & Associates

Save

Save

Save

Shinsegae Contemporary

For the Women’s Contemporary floor of the elegant Shinsegae Gangnam store in Seoul, JHA wanted to create a “lifestyle” space that encouraged engaging experiences to attract a younger, modern customer. The architecture of the space emphasizes a strong sense of geometry and circulation by utilizing a wood slat ceiling oriented in a strong diagonal pattern, echoing the structure of the space. This geometry orients the customer once they arrive on the floor, creating clear and open vistas. The material palette focused on a raw, urban vocabulary – grey stone, wood slats with exposed ceilings above, stainless steel and glass.

Shinsegae Contemporary by Jeffrey Hutchison & AssociatesShinsegae Contemporary by Jeffrey Hutchison & AssociatesShinsegae Contemporary by Jeffrey Hutchison & AssociatesShinsegae Contemporary by Jeffrey Hutchison & AssociatesShinsegae Contemporary by Jeffrey Hutchison & AssociatesShinsegae Contemporary by Jeffrey Hutchison & AssociatesShinsegae Contemporary by Jeffrey Hutchison & AssociatesShinsegae Contemporary by Jeffrey Hutchison & Associates

Save